Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Κουτσκουδή Ε. Προκοπίου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

Της υπ’ αρθ.  22  21/4/2024 έκτακτης συνεδριάσεως

του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 

Στην Αγιάσο και στα γραφεία του Αναγνωστηρίου, σήμερα στις 21 Απριλίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 10 π.μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, επί τη αγγελία του θανάτου του

  

                                              ΚΟΥΤΣΚΟΥΔΗ Ε. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

 

Παρόντα ήταν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , δηλαδή:  Κορομηλάς Κλεάνθης του Δημητρίου, Σκορδάς Παναγιώτης του Στυλιανού, Μακρέλλη Ευστρατία του Ευστρατίου, , Ηρακλής Κουντουρέλλης του Χαραλάμπου , Ευαγγελινός Μιχαήλ του Παναγιώτη, ,  Σκλεπάρης Δημοσθένης του Γεωργίου, Μουραχίδη Θεοδώρα του Ιωάννη.

  Αφού διαπιστώθηκε η καταστατικά προβλεπόμενη απαρτία, ο Πρόεδρος κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης.

 

Αριθμός απόφασης: 42

 

Θέμα: «Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Κουτσκουδή Ε. Προκοπίου».

 

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, ανήγγειλε στο Δ.Σ. το θάνατο του Κουτσκουδή Ε. Προκοπίου . 

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ,που μέσα σε δύο μέρες καλούμαστε σε έκτακτες συνεδριάσεις ως Δ.Σ  για να σας ανακοινώσω το θάνατο δύο μεγάλων « Αναγνωστηριακών» προχθές του Δημήτρη Καμαρού και σήμερα του Προκόπη Κουτσκουδή. Λες πως κάτι «ανεξήγητο» τους έλαχε να φύγουν μαζί, αφού σ΄ όλη τους την πορεία στη ζωή ήταν και δημιουργούσαν μαζί.

Ο Προκόπης Ε. Κουτσκουδής υπήρξε εκλεκτός ερασιτέχνης του Αναγνωστηρίου και συμμετείχε στο Δ.Σ. από το 1957 μέχρι τον Αύγουστο του 1959 ως μέλος και ταμίας.

Η προσφορά του προς τα πολιτιστικά δρώμενα του Αναγνωστηρίου αρχίζει απ΄ τη νεανική του ηλικία ως μέλος της γνωστής τότε χορωδίας που έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους.

Την πρώτη του εμφάνιση στο ερασιτεχνικό θέατρο την κάνει το 1954 παίζοντας στην ηθογραφία του Χριστόφα Κανιμά « Τι να τα κάνω τα καλά». Έκτοτε  συνέχισε και σχεδόν κάθε χρόνο συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις του Αναγνωστηρίου , κωμειδύλλια, κωμωδίες, δράματα, οπερέτες, ηθογραφίες, επιθεωρήσεις.

Το 1969 δεν ασχολείται με το θέατρο, λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αναλαμβάνει όμως από το 1976 για μία δεκαετία την ευθύνη του χειριστή της κινηματογραφικής μηχανής του κινηματοθεάτρου του Αναγνωστηρίου. Στη θεατρική σκηνή επανέρχεται στον εορτασμό των εκατό χρόνων του Αναγνωστηρίου το 1994 και σταματάει το 1998 που παίζει στο σκέτς « Ζαμπνιές» του Στρατή Αναστασέλη.

Η προσφορά του Προκόπη Κουτσκουδή στα κοινά δεν περιορίζεται στο Αναγνωστήριο. Υπηρέτησε και τον αθλητισμό του χωριού μας ως τερματοφύλακας του ΟΛΥΜΠΟΥ ( 1952-1958), ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και θεατρίνος στα θεατρικά έργα που ανέβαζε ο Γυμναστικός Σύλλογος τη δεκαετία του  ‘50. Επίσης κατέγραφε χαρακτηριστικές εικόνες και γεγονότα της κοινωνίας της Αγιάσου και τα δημοσίευε στο Περιοδικό « Αγιάσος».

Ο Προκόπης Κουτσκουδής πρόσφερε πάρα πολλά στην Αγιάσο και στον πολιτισμό μας.

Για την πολυδιάστατη αυτή προσφορά του στον πολιτισμό, το Αναγνωστήριο τον τίμησε το 2008 στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ημέρας Θεάτρου.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.»

Κάλεσε ύστερα το Δ.Σ. να αποφασίσει για την έκδοση του σχετικού ψηφίσματος.

Το Δ.Σ., αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου, ύστερα από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

    

  1. Στην είσοδο της Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου να αναρτηθεί ο πένθιμος πέπλος.
  2. Ο πρόεδρος του σωματείου Κλεάνθης Κορομηλάς και τα μέλη του Δ.Σ. να παραστούν στην κηδεία του, που θα γίνει την Κυριακή , 22/4/2024 και ώρα 4.00μ.μ στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγιάσου.
  3. Τη σορό του εκλιπόντος  να καλύψει ο τιμητικός πέπλος του  Αναγνωστηρίου.
  4. Αντίγραφο του παρόντος να επιδοθεί στους συγγενείς του.

 

Για το λόγο αυτό συντάχτηκε το παραπάνω πρακτικό και αφού διαβάστηκε,   υπογράφεται όπως ακολουθεί:

    

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           ΤΑ  ΜΕΛΗ

Κλεάνθης Δ. Κορομηλάς                                             Παναγιώτης  Σ. Σκορδάς

                                                                                        Ευστρατία Ε. Μακρέλλη

 Μιχαήλ Π. Ευαγγελινός

 Ηρακλής Χ. Κουντουρέλλης

 Μουραχίδη Θεοδώρα

 Δημοσθένης Γ. Σκλεπάρης                                                                                                     .               

 

 

                

                

                                                

                

Ακριβές απόσπασμα

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

    

                                                                   Κλεάνθης Κορομηλάς