Η Αγιάσος - Τοπική Κουζίνα

Παραδοσιακή κουζίνα

Όπως κάθε τόπος, έτσι και η Αγιάσος έχει τη δική της γευσιγνωσία και παραδοσιακή κουζίνα. Με γευστικότατες μαγειρικές συνταγές φτιάχνονται στην Αγιάσο τα «π’τάρια» (κεφτέδες με κρεμμύδι, ρίγανη, κύμινο, ψιλοκομμένη ντομάτα), τα «πατατόπταρα» (π’τάρια με πατάτα αντί μουσκεμένο ψωμί), τα «γιαπράτσια» (ντολμάδες με κληματόφυλλα ή λαχανόφυλλα και γεύση ανάλογη με τη γόμωση κρέατος ή μπακαλιάρου), τα «κ’τσιά» (ξερά κουκιά σιγοβρασμένα και περιχυμένα με σάλτσα) κ.ά. Με ξεχωριστό πατροπαράδοτο τρόπο φτιάχνεται στο χωριό μας και ο παραδοσιακός χαλβάς που μοσχοπουλιέται στα πανηγύρια.