Μουσικά

Η Παραδοσιακή Κομπανία του Αναγνωστηρίου, με μικρασιατικό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1996 από ερασιτέχνες μουσικούς με την επιμέλεια και καθοδήγηση του αείμνηστου δασκάλου της Χαρίλαου Ρόδανου. Χάρη στο ζήλο και στο μεράκι του Χαρίλαου, συγκροτήθηκε και παιδικό μουσικό τμήμα.

Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια αυτή συστηματοποιήθηκε με τη δημιουργία μουσικών τμημάτων όλων των ηλικιών, που διδάσκονται παραδοσιακή αλλά και κλασική μουσική από τους Κώστα Ζαφειρίου (σαντούρι, μπουζούκι), Παναγιώτη Πρ. Σουσαμλή (θεωρία, πνευστά, κρουστά), Μάκη Ψαραδέλη (κιθάρα), Γεωργία Φωτοπούλου (πιάνο) και γίνονται οι σκυταλοδρόμοι της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης.

Τα ερασιτεχνικά θεατρικά και μουσικοχορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου έδωσαν πολλές παραστάσεις όχι μόνο στην Αγιάσο, στη Μυτιλήνη και στα περισσότερα χωριά της Λέσβου, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό, ταξιδεύοντας έτσι την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση έξω από τα στενά γεωγραφικά όρια του τόπου μας.

 

Σαντούρι - Τζουράς – Μπουζούκι

Κρουστά - Θεωρία Μουσικής

Κιθάρα

Πιάνο

 

(Σημείωση: Ιδιαίτερο κομμάτι της μουσικής δράσης του Αναγνωστηρίου είναι το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής (ΚΕΣΑΜ), για το οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά.)

Φωτογραφίες