Αναζητήστε τεκμήρια που σας ενδιαφέρουν στον κατάλογο openABEKT

Στον αυτοματοποιημένο κατάλογο openABEKT μπορείτε να περιηγηθείτε στις συλλογές της βιβλιοθήκης και να αναζητήσετε τίτλους βιβλίων που σας ενδιαφέρουν, κάνοντας χρήση των νέων εξελιγμένων φίλτρων πολύπλευρης αναζήτησης. Πληκτρολογώντας τον τίτλο, τον συγγραφέα, το θέμα κ.λπ, εμφανίζονται όλοι οι σχετικοί τίτλοι και παρόμοια τεκμήρια, καθώς επίσης και η διαθεσιμότητά τους.

Οδηγός ανακάλυψης εγγραφών

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου γίνεται σταδιακά και ψηφιακό και γνωστοποιεί τα αρχεία του σε όλο τον πλανήτη. Προσφέρει μία δυναμική εμπειρία εξερεύνησης και χρήσης του ανοικτού δημόσιου καταλόγου του, ο οποίος αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη υποδομή γνώσης. Η πλοήγηση, η ευέλικτη αναζήτηση σε όλα τα πεδία μεταδεδομένων, καθώς και τα φίλτρα πολύπλευρης αναζήτησης, διασφαλίζουν ότι η εξερεύνηση του περιεχομένου γίνεται δυναμικά. Τα μεταδεδομένα και τα ψηφιακά αρχεία προβάλλονται στο σύνολό τους.

Το Αρχειακό υλικό και η βιβλιοθήκη του Αναγνωστηρίου τεκμηριώνονται και αναδεικνύονται σε διασυνδεμένες, διαλειτουργικές υποδομές με διεθνή παρουσία με την ένταξη τους σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα π.χ. ενιαίους καταλόγους, aggregators, Υποδομές Διάθεσης Συνόλων Ανοικτών Δεδομένων, διευρυμένη διάθεση καταλόγων, άλλου ψηφιακού περιεχομένου και ανοικτών δεδομένων π.χ.: catalogue.openABEKT.gr, SearchCulture.gr, opendata.gr, openArchives.gr, Αργώ κ.λπ. Με τον τρόπο αυτό, η βιβλιοθήκη μας αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό σημείο για την απομακρυσμένη πρόσβαση σε επιστημονική και άλλη πληροφορία.

Μέσω του αναβαθμισμένου πλέον κατάλογου μας openABEKT, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της βιβλιοθήκης, μεταξύ άλλων, να έχουν άμεση ενημέρωση για τα τελευταία αποκτήματα της βιβλιοθήκης, τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, αλλά και απευθείας πρόσβαση στην ψηφιακή συλλογή.
Στον online κατάλογο δεν περιλαμβάνονται ακόμη όλοι οι τίτλοι της βιβλιοθήκης και τα τεκμήρια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τεκμήρια που είναι ή δεν είναι διαθέσιμα προς τον παρόν στον κατάλογο μετά από επικοινωνία.

Visited 18 times, 1 visit(s) today

Τα σχόλια είναι κλειστά

Close Search Window
Κλείσιμο