Το Αναγνωστήριο Αγιάσου, με την υπερεκατόχρονη παρουσία του στην πολιτιστική ζωή του Β.Α. Αιγαίου, προσφέρει ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα εικαστικών-ζωγραφικής για παιδιά. Το τμήμα αυτό έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική έκφραση, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών, προσφέροντας τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.

Στόχοι του Τμήματος

  • Ανάπτυξη Καλλιτεχνικών Ικανοτήτων:

Διδάσκουμε στα παιδιά τις βασικές τεχνικές της ζωγραφικής και των εικαστικών τεχνών, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους

  • Ενίσχυση της Φαντασίας και Δημιουργικότητας:

Μέσα από διάφορα projects και δραστηριότητες, τα παιδιά ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να δημιουργούν πρωτότυπα έργα τέχνης.

  • Καλλιέργεια Αισθητικής Αντίληψης:

Τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν την τέχνη και να αναπτύσσουν την αισθητική τους αντίληψη, βλέποντας και αναλύοντας έργα μεγάλων καλλιτεχνών.

Δραστηριότητες

  • Ζωγραφική με διάφορες τεχνικές:

Από κλασική ζωγραφική με μολύβι και τέμπερα μέχρι πιο μοντέρνες μεθόδους, όπως κολάζ και μικτές τεχνικές.

  • Ιστορία της Τέχνης:

Εισαγωγικά μαθήματα για την ιστορία της τέχνης, παρουσιάσεις μεγάλων καλλιτεχνών και των έργων τους.

  • Ομαδικά Projects:

Συνεργασία σε μεγάλα ομαδικά έργα, ενισχύοντας την ομαδικότητα και την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Εκπαιδευτές

Οι δασκάλες του τμήματος εικαστικών-ζωγραφικής, Μυρσίνη Κουτσκουδή (γραφίστρια) και Κατερίνα Κουτσκουδή (νηπιαγωγός), είναι έμπειρες και καταρτισμένες επαγγελματίες του χώρου, με αγάπη για την τέχνη και την παιδαγωγική. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο και δημιουργικό περιβάλλον όπου κάθε παιδί μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα.

Εγγραφές και Πληροφορίες

Οι εγγραφές για το τμήμα εικαστικών-ζωγραφικής πραγματοποιούνται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ώρες λειτουργίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μυρσίνη Κουτσκουδή στο τηλέφωνο 6989717714.

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου σας καλωσορίζει να συμμετάσχετε σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι, όπου η τέχνη γίνεται μέσο έκφρασης και ανάπτυξης για κάθε παιδί!

Visited 25 times, 1 visit(s) today

Τα σχόλια είναι κλειστά

Close Search Window
Κλείσιμο