Παραδοσιακή κουζίνα
Όπως κάθε τόπος, έτσι και η Αγιάσος έχει τη δική της γευσιγνωσία και παραδοσιακή κουζίνα. Με γευστικότατες μαγειρικές συνταγές φτιάχνονται στην Αγιάσο τα «π’τάρια» (κεφτέδες με κρεμμύδι, ρίγανη, κύμινο, ψιλοκομμένη ντομάτα), τα «πατατόπταρα» (π’τάρια με πατάτα αντί μουσκεμένο ψωμί), τα «γιαπράτσια» (ντολμάδες με κληματόφυλλα ή λαχανόφυλλα και γεύση ανάλογη με τη γόμωση κρέατος ή μπακαλιάρου), τα «κ’τσιά» (ξερά κουκιά σιγοβρασμένα και περιχυμένα με σάλτσα) κ.ά. Με ξεχωριστό πατροπαράδοτο τρόπο φτιάχνεται στο χωριό μας και ο παραδοσιακός χαλβάς που μοσχοπουλιέται στα πανηγύρια.

Visited 34 times, 1 visit(s) today

Τα σχόλια είναι κλειστά

Close Search Window
Κλείσιμο